Børnevenlige retter, Morgenmad, Småretter, Søde sager

Koldskål med kammerjunker

Uhm – hvem kan egentlig sige nej til en blød og cremet koldskål med knasende kammerjunker? Det kan jeg ihvertfald ikke. Vi nærmer os med hastige skridt en forhåbentlig varm sommerperiode, hvor koldskål ofte bliver indtaget i de danske hjem. Der findes flere varianter af koldskål på markedet – dog ikke nogen veganske, men det er heldigvis ikke så svært at lave det selv.


Kammerjunker:

  • 1/2 dl havregryn
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk vaniljeessens
  • Skallen fra 1 lime
  • ca. 1 dl sukker
  • 3,5 dl mel
  • 1/2 dl mandelmælk
  • 1,5 tsk bagepulver

  1.  Tænd ovnen på 200º
  2. Hæld alle ingredienser i en skål og ælt dejen sammen – konsistensen er blød men til at håndtere.
  3. Tril pølser af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag dem i ca. 20-25 min men tjek undervejs. De skal være gyldenbrune.
  5. Når pølserne er færdigbagte tager du dem ud af ovnen og skærer dem i den tykkelse, som du ønsker kammerjunkerne skal have – hverken for tynde eller tykke.
  6. Placer derefter kammerjunkerne på bagepladen og bag dem færdige i ca. 5 min.
  7. Køl kammerjunkerne af og opbevar dem i en kagedåse. Brug dem som småkager eller spis dem sammen med koldskål.

Koldskål:

  • 3 dl Alpro soyayoghurt
  • 3 dl piskbar soyafløde
  • 2,5 dl mandelmælk
  • Saften fra 1/2-1 citron
  • 3 spsk sukker
  • 3-4 tsk vaniljepulver

  1. Hæld alle ingredienser i en skål og pisk det sammen med en elpsiker. Pisker du for længe vil du opleve at konsistensen bliver fast. Hæld lidt mandelmælk deri hvis dette er tilfældet.
  2. Smag koldskålen til og stil den derefter på køl i et par timer.
  3. Server koldskålen med friske bær og kammerjunker.

 

Jeg har forresten fået muligheden for at give jer 10 % på jeres første indkøb hos Vegan & Snacks – I skal bare indtaste rabatkoden: Greeneater og så skulle der gerne blive trukket 10 % fra jeres første køb – Rabatkoden gælder helt frem til d. 10 maj så skynd jer 🙂 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar