Søde sager

Mango-banan mousse

Idag er vi i det lidt mere eksotiske hjørne. Jeg ender oftest med at købe mango, når jeg finder den på tilbud, men det er ikke altid at jeg formår at bruge den til noget anderledes end lige netop at skære den i mundrette bidder til frugtfadet.

Igår opdagede jeg, at den mango, som jeg havde købt for et stykke tid siden var meget moden – næsten på tanden til at være for moden.

Eftersom jeg virkelig bestræber mig på at mindske madspild i hverdagen, måtte jeg finde en løsning til denne mango og heldigvis gik alt op i en højere enhed. Resultatet blev en luftig og cremet mango-bananmousse som er en forfriskende dessert.

Kan du godt lide mango og hvilke retter bruger du den til?


IMG_4490

Mango-banan mousse:

  • 1  moden mango
  • 1 banan
  • 1/2 citron
  • 1/2 brik piskbar soyafløde fra Alpro
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 dl aquafaba (Vandet fra kikærter på dåse)
  • 2 tsk agar agar

  1. Pisk aquafaba til en hvid og luftig masse. Tilsæt sukker og saften fra den halve citron imens du pisker. Stil skålen til side.
  2. Fjern skræl og skær mango + banan i små stykker.
  3. Hæld frugten i en kasserolle og tænd for komfuret alt imens du rører rundt. Tilsæt evt. en smule vand, hvis dette er nødvendigt.
  4. Når frugten er blød i konsistensen kan du vælge, at give det en tur med stavblender for at få en blødere konsistens.
  5. Stil kasserollen tilbage på komfuret, skru op for blusset og tilsæt de 2 tsk agar agar i puréen imens du pisker kraftigt i 1-2 min. Stil kasserollen til side, så den kan køle lidt af.
  6. Pisk den piskbare Alpro soyafløde til flødeskum. Hæld mango-bananpuréen i lidt efter lidt imens du pisker.
  7. Når du har brugt alt puréen, vender du forsigtigt din aquafaba deri.
  8. Hæld din mousse i små forme og stil den på køl til brug.
  9. Serveres med flødeskum, finthakkede nødder og frisk frugt.

IMG_4487

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar