Indisk, Søde sager

Gajar ka halwa / gulerods halwa

Kender I Gajar ka halwa? Halwa betyder søde sager og er et begreb som bruges rundt omkring i østen. Begrebet baserer på rigtig mange sødt slik og desserter – eksempelvis er Gajar ka halwa en indisk dessert og den er baseret på gulerødder, rosiner og krydderier. Første gang jeg blev introduceret for Gajar ka halwa var hjemme hos min veninde, Trine, og jeg må sige – det var noget af en sød og krydret oplevelse. Jeg har her lavet en version af Gajar ka halwa, som jeg har rørt sammen med kondenseret soyamælk. Halwa kam du bruge som topping i din soyayoghurt eller indtage den plain med lidt finthakkede nødder og mandler på toppen.


Kondenseret soyamælk:

  • 4 dl soyamælk/ mandel – eller havremælk
  • 3 dl sukker
  • 1 spsk vaniljepulver

  1. Hælk sukker, soyamælk og vaniljepulver i en kasserolle. Lad blandingen småkoge/simre i 45 min til soyamælken er reduceret til det halve. Kom derefter den kondenserede soyamælk i rengjorte glas og opbevar den på køl.

1 lille portion Gajar ka halwa:

  • 4 gulerødder
  • 1,5 tsk mørke eller gule rosiner
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk citronskal
  • 1 nip salt
  • 1,5 tsk mandler/cashewnødder
  • 1 dl kondenseret soyamælk

  1. Skræl og riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
  2. Kom de revne gulerødder i en kasserolle sammen med rosiner, krydderier og fintsnittede mandler.
  3. Hæld den kondenserede soyamælk deri og tænd for varmen alt imens du rører rundt.
  4. Halwaen er færdig når der ikke er mere væde tilbage i kasserollen.
  5. Hæld halwaen i en lille skål og opbevar den på køl.

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar