Salater

Broccolisalat med røget tofu

Det blev endnu engang onsdag og derfor også tid til onsdagssalaten. Idag hiver jeg fat i en gammel kending nemlig ‘Broccolisalat’ – du ved, den salat med creme fraiche og bacon – eller bare rolig. Den her er så dyrefri og plantebaseret, som den overhovedet kan blive. Endnu engang har jeg tyet til Månebarnets fantastiske Mirakelmayo fordi den simpelthen er en vinder herhjemme.

Man kan selvfølgelig også benytte sig af en plantebaseret natural yoghurt, men det bedste resultat er nok med Mirakelmayonnaisen. Udover det har jeg brugt røget tofu til at give salaten den røgede smag, som passer rigtig godt sammen med æbler, tranebær og pinkekerner.

Opskriften er beregnet som tilbehør til to personer.

Broccolisalat med røget tofu:

  • 1 broccoli
  • 100 g røget tofu
  • 1 æble
  • 1/2 rødløg
  • 3 skefulde tranebær
  • 1 pose pinjekerner
  • 3 spsk Månebarnets Mirakelmayo
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk agavesirup
  • Salt og Peber

  1. Forbered Månebarnets Mirakelmayo og stil den på køl.
  2. Skyl broccolien og del buketterne fra hinanden.
  3. Hæld buketterne i en kasserolle med kogende vand og kog dem i 4-5 min. Hæld vandet fra og lad broccolien køle af.
  4. Rist pinjekernerne af på en pande og stil dem derefter til siden.
  5. Skær den røgede tofu i små tern og kom lidt olie på en pande, hvorefter du steger ternene til de har en gyldenbrun farve.
  6. Hak løg og æble i små tern og kom det i en skål sammen med den afkølede broccoli og tranebær.
  7. Bland 3 spsk Mirakelmayo med balsamicoeddike, agavesirup, salt og peber og kom det i skålen med de øvrige ingredienser.
  8. Tilsæt den færdigstegte tofu og bland det hele godt sammen.
  9. Hæld salaten i et fad og pynt med de ristede pinjekerner.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar