Børnevenlige retter, Dressing og dip, Pålæg

Baba Ganoush med butterbeans

Når aftensmaden skal være nem og overskuelig, ender det oftest i “dippedip”. Ordet stammer vistnok fra min tid på kollegiet, hvor der oftest blev lavet “dippedip”, når der skulle hygges. “Dippedip” mad består egentlig bare af en masse grøntsager og frugt skåret ud i stave eller buketter. Oftest hører der også lidt hjemmebagt knækbrød dertil. Sådan et måltid er i mine øjne et festmåltid – og man bliver mæt! Og har man 3-4 forskellige dip er man godt helgarderet.

Jeg havde oprigtig aftalt med mig selv om, at jeg ville lave Baba Ganoush af den aubergine, som jeg længe havde placeret i ovnen, men i en almindelig Baba Ganoush er der ikke Butterbeans og det er der altså i den her udgave:

IMG_4349


Baba Ganoush med Butterbeans:

  • 1 aubergine
  • 1 ds butterbeans
  • 1 spsk tahin
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1,5 tsk chilisauce
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 1 håndfuld persille
  • 1/2 dl olie
  • Vand efter behov

  1. Tænd ovnen på 200° og halver din aubergine.
  2. Prik kødet med en gaffel, drys en smule salt derpå og bag dem i ovnen i ca. 30 min. Kødet skal være helt blødt.
  3. Når auberginen er færdigbagt kan du vælge at bruge hele auberginen eller skrabe det hvide kød ud for derefter at komme det i en foodprocessor sammen med tahin, hvidløg, citronsaft, krydderier, olie, salt, butterbeans, persille og vand efter behov.
  4. Blend til du har den ønskede konsistens.
  5. Smag cremen til med salt og citronsaft og hæld den i en skål.
  6. Brug den som dip, som tilbehør til en hovedret eller som et alternativ til hummus på din rubber (rugbrødsmad).

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar