Børnevenlige retter, Hovedretter, Ovnretter

Sheperds pie med grønne linser

Sheperds pie. Retten er en skøn og enkel vinterret, der luner godt i maven. Den her kombination med grønne linser, urter og svampe er et ganske udemærket eksempel på, hvad din aftensmad i aften kan være. Mængdeangivelsen er udregnet til 2 personer.

img_3997

Du skal bruge:

1 dl grønne linser

1 løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1/4 knoldselleri

1 håndfuld friskhakket krydderurter (rosmarin, timian og persille)

1 bk champignon

3 spsk balsamicoeddike

3 tsk røget paprika

2 tsk karry

3 tsk løgpulver

3 spsk gærflager

1 ds tomat pure

1 tsk chilisauce

2,5 dl bouillon

2 spsk kikærtemel

1 dl plantefløde

salt og peber

Kartoffelmos:

3 bagekartofler

1/2-1 tsk stødt muskat

2 spsk plantesmør

ca. 1/2 dl plantemælk

smag til med salt og peber


Kog de grønne linser som anvist på posen.

Hak løg og hvidløg groft og kom dem i en varm gryde med olie og balsamicoeddike. Svits det let og tilsæt finthakket champignon, gulerødder og knoldselleri i tern. Når linserne er kogt færdige blandes de med sammen med krydderurter, gærflager, bouillon og tomatpure. Lad det koge i 15 min. Tilsæt ekstra vand hvis det er nødvendigt.

2 spsk kikærtemel tilsættes sammen med fløde. Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 200º.

Kog kartoflerne møre. Når kartoflerne er møre hældes vandet fra. Brug et piskeris eller en elpisker til at mose kartoflerne. Tilsæt plantesmør, plantemælk lidt efter lidt og smag til med salt, peber og revet muskatnød. Kartoffelmosen må ikke være for flydende.

Find et ildfast fad som du fylder med linseblandingen og derefter et lag kartoffelmos. Bag retten i ovnen til kartoffelmosen får en gylden overflade ca. 30-40 min.

Server retten med en sprød salat.

Velbekomme.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar