Deller, Hovedretter, Pålæg

Selleribøffer med violifeost

Efter min, synes jeg selv, vellykket workshop på Støvring gymnasium i sidste uge (selvfølgelig taget i betragtning af, at det var allerførste gang), havde jeg en del madvarer tilovers. Det betød blandt andet, at der var 2 selleriknolde og 2 pakker violifeost i den restpose, jeg hev med hjem. (Du kan forresten finde violife oste i Kvickly og sommetider også Super Brugsen). Med lidt god kaffe og en fortrolig snak med min ligeså madglade veninde fra København, fik vi mixet nogle ret syndige og lækre selleribøffer sammen.

img_4135

Du skal bruge:

1 knoldselleri

1/2 løg

3 hørfrøæg (3 spsk knuste hørfrø + 9 spsk lunkent vand)

4 tsk røget paprika

4 tsk paprika

3 tsk oregano

3 tsk hvidløgspulver

3 tsk løgpulver

1/2 dl gærflager

1/2 violife pizzaost

4 dl plantemælk

1-1,5 dl mel

1 dl rasp

salt og peber efter smag


  1. Bland de knuste hørfrø med lunkent vand i en skål og lad det stå og trække i 10 min.
  2. Skræl selleriroden og halver den 2-3 gange.
  3. Brug en foodprocessor eller et ganske almindeligt rivejern til at rive selleriroden + løg på den grove side og hæld det i en stor skål.
  4. Riv violifeosten og bland det sammen med selleri/løgblandingen.
  5. Tilføj de angivne krydderier + hørfrøæg og rør det godt sammen.
  6. Tilsæt plantemælk, mel og rasp + salt og peber. Mix, mix, mix!
  7. Stil farsen et sted, hvor den lige kan få lov til at hvile i 15-20 min.
  8. Find din bedste stegepande, skru op for varmen på dit komfur og hæld lidt olie i panden.
  9. Form selleribøfferne i den ønskede størrelse og steg dem på panden til de får en sprød overflade.
  10. Server bøfferne med en skøn frisk salat eller brug dem som bøffer i din næste omgang greasy burger.

Velbekomme.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar