Dressing og dip, Marmelade og Syltning, Småretter

Pickles

Der findes to typer mennesker i Danmark:

A. Dem, der virkelig ELSKER remoulade. 

B. Dem, der ikke kan fordrage hverken lugten eller smag af remoulade.

Jeg hører til kategori A. Jeg elsker remoulade og jeg elsker tanken om, at det er så forbavsende nemt at lave det selv. I første omgang starter du med at lave en pickles. Pickles er en form for syltede grøntsager, som er skåret i mindre stykker og som er rørt sammen med en eddikelage bestående af karry, gurkemeje osv. Pickles fungerer rigtig godt som tilbehør til varme retter og er en meget vigtig del i remouladen.

Du kan til enhver tid bruge andre grøntsager end dem, jeg har nævnt lige her. grøntsagsportionen var på ca. 6 dl.

Når du laver remoulade, blander du din pickles op med en mayonnaise. Det kunne eksempelvis være denne persillemayo, som du finder lige her, eller Månebarnets Mirakelmayo, som er baseret på soyamælk.


Pickles

  • 3 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 1/2 squash
  • 1/2 blomkål
  • 1,5 dl hvid eddike
  • 1 dl sukker
  • 1/2-1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 spsk maizena udrørt i lidt vand

  1. Sæt en stor gryde med vand og salt over til kogning.
  2. Vask alle grøntsager og skær dem i mindre dele. Kom dem i det varme vand og kog grøntsagerne i 2 minutter.
  3. Hæld dem over i en sigte og lad grøntsagerne dryppe af.
  4. I en anden gryde blader du eddike med de resterende ingredienser og tænd for blusset. (undlad maizenaen lidt endnu, da det er den, som du bruger til at jævne blandingen med).
  5. Rør godt rundt i gryden og smag blandingen til med salt og peber.
  6. Rør din maizena ud i lidt koldt vand. Det handler ca. om 4-5 spsk og hæld det i din blanding.
  7. Når det hele er tyknet, tilsætter du grøntsagerne og tager gryden af varmen.
  8. Skold nogle syltetøjsglas og fyld dem med pickles.
  9. Opbevares på køl.
Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

  • Svar Sabrina 25. februar 2017 at 15:35

    Hvor længe holder det på køl? ?

    • greeneater
      Svar greeneater 25. februar 2017 at 22:36

      Hej Sabrina
      Jeg formoder, at det sagtens kan holde sig i nogle uger i køleskabet. 🙂 Bare sørg for at skolde dine glas grundigt.

    Skriv en kommentar