Dressing og dip, Pålæg

Haydari med mandelfeta

For godt og vel en uge siden postede jeg et indlæg om en skøn udgave af Ajvar. Jeg blev i den forbindelse spurgt, om jeg nogensinde havde prøvet at lave vegansk udgave af Haydari. Det måtte jeg så konstatere, at det havde jeg ikke.

Til de af jer som ikke ved hvad Haydari er, kan jeg fortælle jer, at det er en tyrkisk yoghurt/oste dip med peberfrugter og chili som oftest er at finde, når der serveres Meze i Tyrkiet. Meze er en form for forret. Det er et lille udvalg af småretter ligesom man får Tapas i Spanien og Antipasti i Italien.

Jeg lavede en hurtig research omkring vegansk feta og kom frem til, at man via mandler godt kan få en lignende konsistens som feta har – altså den der smuldrende konsistens. Jeg valgte at bruge hele afhindede mandler, men jeg er helt sikker på, at du også sagtens kan bruge mandelmel til denne portion.


1 lille portion mandelfeta ca. 90 g:

  • 1 dl afhindede mandler eller mandelmel
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk citronsaft
  • 1,5 spsk gærflager
  • 3 spsk olie
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 dl vand

  1. Hæld alle ingredienser op i en blender eller foodprocessor og blendet til ensartet masse.
  2. Hæld massen på et stykke tyndt bomuldsstof eller osteklæde,  og knug så meget af væden fra som du kan.
  3. Tænd ovnen på 200º og form fetaosten. Pynt evt med basilikum eller rosmarin på toppen.
  4. Læg fetaosten på en bageplade beklædt med bagepapir og bag den i ovnen i 15-20 min.

En lille portion Haydari:

  • 50 g mandelfeta
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 tsk chilisauce
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 håndfuld persille
  • 3-4 spsk olie eller vand
  • Salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200º
  2. Læg dit halve peberfrugt i ovnen med skindet opad og bag det i 20 min til skindet er helt mørkt.
  3. Efter bagning lægger du dit peberfrugt i en plastikpose og lader det køle af. På den måde er det lettere at fjerne skindet.
  4. Hæld mandelfeta, peberfrugt og de øvrige ingredienser i en minihakker og blend til du får en ensartet masse. Smag til med salt, peber og chili.
  5. Lad din Haydari køle af inden brug.

Velbekomme.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar