Dressing og dip

Grøntsagsrelish a la Ajvar

Ajvar er en slags grøntsagsrelish baseret på aubergine og peberfrugter, der oprindeligt stammer fra Serbien og Markedoneien og kan bruges til lidt af hvert. Jeg bruger ofte Ajvar som dip, spread og kold sauce til deller, kartofler osv. Mulighederne er mange. Man kan ofte finde Ajvar i supermarkedet, men det er sjovere og billigere at lave det selv.

Jeg har lavet min egen variation af Ajvar, som indeholder kanel, squash og tomater. Kanel er med til at give relishen en sød og varm smag og det kan jeg rigtig godt lide.

IMG_4197Ajvar

  • 1 aubergine
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter
  • olie
  • 1/2-1 chili (alt afhængig af, hvor hot din ajvar skal være)
  • 3 tomater
  • 4 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • 3 spsk sirup
  • 3 tsk røget paprika
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk løgpulver

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Gør en bageplade beklædt med bagepapir klar.
  3. Vask grøntsagerne og fjern skrællet fra løg og hvidløg.
  4. Halver alle grøntsagerne og kom dem på bagepladen.
  5. Hæld lidt olie, salt og peber over grøntsagerne og bag dem i 30 min.
  6. Efter bagningen lader du grøntsagerne køle lidt af, inden du kommer dem i din foodprocessor (eller hælder dem i en dyb skål og bruger din stavblender). 
  7. Alt afhængig af, hvor meget chili du har brugt kan du nu hælde krydderierne i og selv smage den til med sødme, citronsaft, salt og peber.
  8. Når du har smagt din ajvar til, kan du opbevare den på køl i et skoldet patentglas.

 

Enjoy!

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar