Børnevenlige retter, Fødselsdag, Pålæg, Søde sager

Æblesmør

Har I nogensinde prøvet at lave æblesmør? Det er super nemt og så smager det bare så fuglene synger. Æblesmør har ikke så meget til fælles med almindeligt smør – jeg tænker, at det hedder æblesmør, fordi konsistensen er tyk og smagen er dejlig koncentreret. Brug æblesmør som du lyster. Jeg kan rigtig godt lide at smøre det på nybagte boller eller ristet rugbrød. Udover det fungerer det også upåklageligt på pandekager.

img_4155

Til en lille portion skal du bruge:

4 æbler

2 dl vand

1 dl sukker

1/2 tsk hele nelliker

1/2 tsk hele peberkorn

1/2 citron

1 lille stykke ingefær på størrelse med det yderste led af din tommelfinger

3 tsk kanel

3 tsk vaniljepulver

Tilføj evt. lakrids, mynte eller rosmarin for ekstra krydderi til dit æblesmør.


  1. Skær æblerne i grove tern og kom dem i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Kog æblerne møre.
  3. Tag kasserollen af varmen og find en finmasket si til at si væden fra æblerne og krydderier.
  4. Hæld æblevæden tilbage i kasserollen og kog den ind. Det tager ca. 20-25 min.
  5. Rør jævnligt i kasserollen og hold øje med at det ikke brænder på.
  6. Din æblesmør er klar, når konsistensen tykner og bliver karameliseret.
  7. Hæld æblesmørret på et lille patentglas og stil det på køl.

Æblemos:

  1. Fjern nelliker, peberkorn og citron fra æbleternene.
  2. Blend æblerne til en ensartet masse og hæld mosen på et lille patentglas.
  3. Æblemosen har en fed og cremet smag og passer perfekt som topping på morgengrøden, Planteyoghurt eller is.
Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

  • Svar Hella 23. februar 2017 at 17:39

    Også perfekt på,pandekager, her er det blevet weekendtradition

    • greeneater
      Svar greeneater 24. februar 2017 at 12:52

      Det har du helt og aldeles ret i og sikke en skøn tradition at have i weekenden 😉

    Skriv en kommentar