Deller, Hovedretter, Pålæg

Grønne grønkålsdeller

Som I nok har bemærket – eller ihvertfald ved besked om nu, så er grønkål én af mine præferencer, når det kommer til kålsorter. Jeg kan godt lide smagen, mulighederne og tanken om de mange sunde vitaminer, som netop er i grønkål. Jeg er vokset op med grønlangkål, som er én af mine favoritter. Igennem min barndom lærte jeg også, at grønkål sagtens kan indgå i mange andre sammenhænge – og har du eksempelvis ikke prøvet at lave grønkålschips endnu, er dette simpelthen også noget du bør – eller kan kaste dig ud i at lave. Idag vil jeg gerne dele en opskrift på nogle dejlige grønne deller, som jeg kreerede idag alt imens min kære svigermor legede med F & A – hvilket er noget, som de sætter stor pris på.

img_3835

Du skal bruge:

300 g udblødte kikærter (uden at de skal koges). 

1 løg

2 fed hvidløg

2 tsk bagepulver

100 g optøede ærter

50 g grønkål

en håndfuld frisk persille

en håndfuld koriander (kan man ikke lide smagen er dette ej nødvendigt).

saften fra 1 citron

2 tsk chilisauce

2 tsk spidskommen

3 tsk salt

1,5 – 2 dl vand

ca. 5 – 6 spsk hvedemel

kokosolie til stegning

Aftenen inden du går igang, skal du sætte dine kikærter i blød i vand (mellem 10-12 timer). Det gør at giftstoffet, Lektin, bliver udvandet fra kikærterne. Lektin er ikke farligt for mennesker, men det kan forårsage at man ender med diarré eller mavekrampe, og det ønsker vi altså ikke – derfor UDBLØD KIKÆRTERNE.

Hæld kikærterne i en foodprocessor (eller brug ligesom jeg selv en god stavblender). De følgende ingredienser, men hold lidt igen med vand og mel, da det kan svinge lidt i, hvor fast du ønsker farsen. Min fars blev god ved de angivne mængder, men du kan sagtens gøre farsen en lille smule mere fast i konsistensen. Blend alle ingredienser sammen til en ensartet fars. Stil farsen på køl i 20 min. Tag din bedste stegepande frem og tilsæt kokosolie (har du en slip-let pande, er dette dog ikke nødvendigt). Panden skal være godt varm. Brug en ske til at forme bøffer eller deller af farsen og steg dem, til de har en gyldenbrun farve.

img_3834

Velbekomme.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

  • Svar Nina 14. januar 2017 at 9:26

    Kan man bruge kikærter på dåse?

    • Greeneater
      Svar Greeneater 14. januar 2017 at 12:35

      Hej Nina
      Det kan du sikkert godt, men så tænker jeg, at du skal tilføje noget mere rasp/mel. 🙂
      Kh Christina

    Skriv en kommentar