Dressing og dip

Persillemayo med aquafaba

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle bruge Aquafaba særlig meget, men det har den her mayonnaise da vist lavet om på. Hvis du ikke ved, hvad Aquafaba er, så er det helt og aldeles vandet fra de kogte kikærter (eller fra dåse)

image

Til en lille portion skal du bruge:

20 g kikærtevand

1 spsk citron

ca. 1 spsk dijonsennep

1/2 tsk salt

lidt peber

ca. 80 g smagsneutral olie

en håndfuld finthakket persille

udstyr: stavblender eller elpisker

Start med at blende/piske kikærtevand sammen med citronsaft, sennep og salt. Blend/Pisk imens du med en tynd stråle hælder olie deri. Smag mayonnaisen til og bedøm selv, om du ønsker at tilsætte mere olie. Tilsæt den hakkede persille og rør mayonnaisen. Hæld den på glad og stil den på køl.

Velbekomme

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

7 Kommentarer

  • Svar Luna 17. december 2016 at 12:28

    Ser spændende og nemt ud! Hvad pisker du den med?

    • greeneater
      Svar greeneater 17. december 2016 at 14:31

      Hej Luna ?
      Jeg brugte bare en stavblender og gav den godt med gas ?
      De bedste hilsner
      Christina

  • Svar Luna 20. december 2016 at 12:05

    Tak! 🙂 I opskriften lyder det nemlig som om man bare kan bruge et piskeris, og det tror jeg ikke kommer til at funke. 😉

    • greeneater
      Svar greeneater 20. december 2016 at 12:10

      Tak Luna ?
      Jeg får det rettet med det samme ?

  • Svar Pickles | Greeneater 24. februar 2017 at 13:12

    […] pickles op med en mayonnaise. Det kunne eksempelvis være denne persillemayo, som du finder lige her, eller Månebarnets Mirakelmayo, som er baseret på […]

  • Svar Gunilla ratz 24. februar 2017 at 14:04

    Og hvis man ikke vil bruge olie i sin Mayo?

    • greeneater
      Svar greeneater 24. februar 2017 at 19:44

      Hej Gunilla
      Hvis du ikke vil bruge olie til din mayo kan du vælge at blende silken tofu og tilføje de ingredienser, som du synes skal være i en Mayo. Eksempelvis lidt syre, dijonsennep, kala namak (sort salt), hvidløg, salt og peber. Jeg håber, at du kan bruge svaret.
      Kærlig hilsen Christina 🙂

    Skriv en kommentar