Julens opskrifter, Søde sager

2 slags julegodter med rødbeder og svesker

Det er ufatteligt, som tiden drøner derud af. Idag er det den 2. søndag i advent og jeg ser frem til at bruge dagen sammen med min familie. Et muligt besøg i den nærliggende skov kan nemt gøre sig gældende. Især fordi det altid er rart at få rørt sig lidt og i det hele taget få noget frisk luft til krop og sjæl. Har I planer for dagen idag eller måske faste traditioner i adventstiden?

Da det er den 2. søndag i advent, skal I endelig ikke snydes for en smule godter. Udover de sædvanlige havregrynskugler, har jeg i år også kreeret to andre størrelser. Den ene er med svesker og den anden med rødbeder. Bedøm selv, hvilken der er din favorit.

IMG_0428

Sveskekugler med chiafrø:

100 g friske dadler

100 g udblødte svesker (skal de være voksenvenlige, kan de udblødes i portvin)

1 tsk kanel

1 tsk vanilje

100 g havregryn

1 spsk kokosolie

2 spsk kakaopulver

1 tsk citron

1-2 spsk chiafrø

Blend ingredienserne sammen med undlad chiafrøene. Dem tilsætter du tilsidst. Stilles gerne på køl, inden du triller kugler.

Rødbedekugler med syltede ingefær:

50 g fintrevet rødbede

50 g marcipan

100 g dadler

1 spsk kokosolie

1 tsk vaniljepulver

50 g havregryn

1 spsk kakaopulver

2 tsk syltede ingefær (kan undlades, hvis man ikke bryder sig om smagen)

Følg den samme procedure som ved sveskekuglerne.

Stil alle kuglerne på køl og tril dem i alskens lækkerier.

Velbekomme.

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar