Hovedretter, Pålæg, Småretter

Risdeller med peanutbutter

Hvem elsker ikke lige peanutbutter? Peanutbutter er noget, jeg har lært at elske med alderen. Jeg fandt især ud af, at det fungerer perfekt som smagsgiver i eksempelvis deller. I den her opskrift har jeg brugt en rest ris fra gårsdagens aftensmad. Du kan også vælge at bruge kogte linser istedet for. Dellerne her vil fungere perfekt som bøffen i en burger eller bruges som pålæg.

Du skal bruge:
200 g kogte ris (gerne fuldkornsris)
2 spsk peanutbutter
1 løg
2 tsk røget paprika
2 tsk urtesalt
1 tsk spidskommen
1 tsk garam masala
1/2 – 1 tsk chiliflager
1 spsk sennep
2 spsk citronsaft
1 spsk ketchup
ca. 7 spsk havregryn
ca. 7-8 spsk rasp
ca. 2 dl vand eller mere
olie til stegning

FullSizeRender

Bland alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller brug en stavblender. Tilsæt vand lidt efter lidt for at se, hvor meget farsen suger af væde. Smag den til med salt og peber og evt. friske krydderurter såsom persille. Lad farsen hvile i 10 min, inden du steger dem på en pande med olie.
Server dem evt. som en snack med sød chilisauce, hummus og grøntsagsstænger.
Velbekomme
IMG_2990

 

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar